MLADEN PIKULIĆ

THE WASHINGTON POST: Pikulić graduated with a degree in journalism. He later began work on a master's in journalism. He has won numerous awards for photography.

BBC NEWS: A photographic competition to mark World Alzheimer's Day on 21 September has been won by Mladen Pikulić from the Netherlands. His picture shows a woman known as Nany, (Grandmother) who, though 80 years old, still calls and cries for her mother

NEW YORK FOUNDATION FOR THE ARTS: One of the most remarkable artists here, Mladen Pikulić.....

NRC HANDELSBLAD: Beleving Belicht , met zo'n zeventig zwartwitfoto's, is een knap, hier en daar verdrietig, maar sentimenteel fotoboek. De slijtage is er en die ramt Pikulić er niet nog eens in.
Geen spoor van extra belichting, grofkorrelige hardheid of noodlottige detaillering. Het late middaglicht van buiten deed binnen zijn subtiele werk.

TV NOS: Met Mladen Pikulić hebben wij door deze expositie een fotograaf in ons midden van internationale allure, iemand van we in de toekomst nog veel zullen zien en horen.

Pikulić zelf is niet een man van uitgesproken grote platform, totale setting en sfeer zijn voor hem belangrijk.

VRIJ NEDERLAND: Het werk dat Pikulić laat zien, is een serie over kinderen in de oorlog. Geen dode mensen langs het front, maar juist het alledaagse leven.
" Ik had altijd mijn camera bij me - zelfs als er geen film in zat. Ik Dacht: Als ik ophoud met fotograferen, ben ik helemaal niemand meer. "

TROUW: De vierkante zwartwitfoto's van Pikulić laten zien hoe verschillend de bewoners zijn van afkomst, maar ook hoe een ze zijn in hun ouderdom en in hun dementie.

P/F: De beelden die hij ons in dit boek toont bewijzen dat hij daarin geslaagd is. Pikulić laat het niet bij portretten in de normale opvatting van het woord.
Hij voegt details toe als verwijzingen of symbolen. Beelden die soms zeer schrijnend overkomen, ook al is de persoon waar het om gaat niet in het beeld aanwezig.
Zoals boven reeds vermeld: een boek om met grote aandacht door te nemen.

AD: Fotografie vanuit de ziel

fotoland©2023 - All Rights Reserved